Sweet Heroes

VERANTWOORD PRODUCEREN

De maker van Sweet Heroes®, My World, wil de brug slaan tussen arm en rijk. Tussen de voorkant én de achterkant van de productieketen. Tussen waar wij, in het Westen behoefte aan hebben, en wat wij van hén in het Oosten, mogen vragen. We ontwikkelen daarom producten die goed zijn voor iedereen. Ontwerpen producten waarbij we de kwaliteiten van de mensen daar, ver weg, kunnen laten schitteren. Die wij in het Westen vaak niet kunnen evenaren. En die kwaliteiten buiten we niet uit, daar gaan we natuurlijk met respect mee om. Geen massa-productie dus voor ons. We kiezen juist voor de kleinere ondernemer. En we laten hun medewerkers in alle rust en met aandacht kwaliteitsproducten maken. Zodat ze trots kunnen zijn op hun handwerk.

We ontwerpen, ontwikkelen en maken dus producten, in nauw overleg met Nepal, die van deze tijd zijn. Die aansluiten op de wereld en de ‘taal’ van het Westen. Met de mogelijkheden en kwaliteiten die Nepal kent. Uiteraard zijn onze producten fairtrade en ecologisch verantwoord.

BETERE WERELD

We kunnen de wereld niet van de ene op de andere dag veranderen natuurlijk. Er is nog veel te doen. Je kunt klagen wat je wilt. Maar zo verandert er niets. Wij willen niet klagen. Wij willen doen. En ondernemen. Op een zo eerlijk mogelijk manier. En op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze.

In Nepal moet de basis weer worden opgebouwd. Er moet eerst veilig onderdak komen. Er moet geld worden verdiend om te kunnen eten. En de kinderen moeten weer naar een school met echte muren en meubilair.

My World zet zich door de verkoop en ontwikkeling van Sweet Heroes® in voor de wederopbouw. Een groot gedeelte van de opbrengst van Sweet Heroes® komt dan ook direct aan Nepal ten goede. Natuurlijk zijn er ook kosten te betalen. Die zijn er altijd als een onderneming wil kunnen functioneren.

My World betaalt het Nepalese atelier waarmee zij samenwerkt rechtstreeks voor de productie van Sweet Heroes®. Er werken nu in Nepal ongeveer acht mensen full time aan onze knuffelhelden. Dat zijn acht families met een inkomen. Misschien nog niet zo veel, maar we zijn nog maar nét begonnen. We hopen dat er nog veel meer werk voor ze komt natuurlijk. Dat lukt alleen als we er hier voldoende verkopen. En dat, ja, dat hangt vooral af van ónze kwaliteiten. We doen in ieder geval ons uiterste best. Voor grote, en voor kleine helden.