Sweet Heroes

Over Sweet Heroes

Stichting My World is de maker van Sweet Heroes®. De stichting ontwerpt, ontwikkelt en produceert verantwoorde kwaliteitsproducten, gemaakt in Nepal. Allemaal 100% fairtrade natuurlijk. De stichting heeft een simpel doel: ‘het goede doen’. Voor grote én kleine mensen die het nodig hebben. Voor de vrouwen en mannen in Nepal die door de zware aardbevingen hun huis en inkomen zijn verloren. Voor al die kinderen die hun eigen knuffel kunnen maken en daar blij van worden. Steeds weer opnieuw. En omdat Sweet Heroes® zo knuffelbaar zijn en de fantasie prikkelen helpen ze bij de verwerking van ervaringen in een kinderleven. Zo willen wij Sweet Heroes® kunnen geven aan kinderen op de vlucht voor oorlog of aan kinderen in rampgebieden. Maar ook aan kinderen in ons eigen land, die, om welke reden dan ook, een moeilijke periode doormaken, als gevolg van ziekte, verlies of overlijden.

Waar worden Babu en Nanu gemaakt?

Babu en Nanu worden gemaakt in Nepal, in Kathmandu. Daar, in een atelier, werken vrouwen en mannen met veel aandacht en liefde aan onze helden. Zij ontvangen daar een fairtrade inkomen voor en werken onder zo optimaal mogelijke omstandigheden. Sweet Heroes® streeft er naar zoveel mogelijk mensen aan het werk te kunnen stellen om zo honderden gezinnen te kunnen voorzien van een eerlijk verdiend loon.

Hier lees je meer over wat Sweet Heroes in Nepal doet.

Iedereen die een Sweet Heroes® koopt, is dus eigenlijk donateur van de stichting. Of moeten we zeggen: wanneer je doneert aan onze stichting krijg je er een popje bij?

De Waarmakers

My World is een samenwerkingsverband tussen bedenker en oprichter Els Veltkamp van What Else Communicatie, mede-oprichter Maarten Bosman, advocaat, Carianne van Raak, art-director, Shreya van Wamel van MOKO Dutch Design en Paula Schenk en Dick van der Horst van Beeldwerkers.  En werd mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers.

 

Verkooppunten

Sweet Heroes® zijn te koop bij de volgende winkels:

Rotterdam: Bliek Toys & HobbyVer van HierKids Industry

Amsterdam: Conscious HotelsNot Just a GiftObjet, Nunc,

Oosterbeek: Bureau Cambium

Laren: Singer Museum Laren

Maastricht: Bonnefanten Museum, Studio Cedille Design

Gorinchem: De Buurman

België

Hasselt: La Bottega

Lier: Superette Ninette

Duitsland

Bamberg: Mohrenhaus