Sweet Heroes

Kunnen Sweet Heroes wel goed tegen zo vaak wassen?

Ja hoor, Sweet Heroes® kun je eindeloos wassen, de pop is zó sterk dat ze ook na tientallen keren wassen nog goed in model blijft. En ook de naden zitten stevig genoeg vast!

Geven gekleurde Sweet Heroes af in de was?

Nee, Sweet Heroes kun je met een gerust hart weer wit wassen bij de andere witte of donkere was. De kleuren van de stiften geven niet af aan andere stoffen die tegelijk worden meegewassen.

Zijn gekleurde Sweet Heroes gevaarlijk voor baby’s?

Nee, de inkt van onze Sweet Heroes stiften is niet giftig voor baby’s. Dat maakt de stiften ook zo bijzonder.

Kun je ook op het lijfje van Sweet Heroes kleuren?

Ja, álles van je Sweet Heroes kun je kleuren, dus ook het lijfje, de ledematen en de haartjes. En nee, de haartjes worden niet wit in de was ;-), de rest wél weer.

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

We hanteren een termijn van 2 à 3 dagen, afhankelijk van het feit of er een weekend tussen zit. Soms echter, is de bestelling binnen een dag in huis. Onze levertijden zijn wat langer, want we zijn een kleine organisatie. Bovendien houden wij de kosten zo laag mogelijk. Zodoende kunnen wij niet 24/7 zoals bij grotere aanbieders soms het geval is, onze bestellingen verwerken. Wij doen er echter alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te verwerken.

Wat kost Sweet Heroes?

Sweet Heroes® kosten via onze webshop 32,50 euro, inclusief een set van vijf stiften naar keuze en een bedje voor je Sweet Heroes®.  Daarmee steun je ook Nepal. Immers: de mensen die aan de popjes werken ontvangen een eerlijk salaris. Namelijk: 1 dagloon, gegarandeerd. Bovendien hebben wij de kwaliteit en veiligheid van het product hoog in het vaandel staan. En dat kost tijd. En dus geld. Dan is er nog een deel dat we ‘sparen’ voor andere goede doelen, zoals kinderen die het waar ook ter wereld, moeilijk hebben. Voor hen willen we Sweet Heroes® ook graag toegankelijk maken. De oprichters zien My World als een sociale onderneming. Zij willen continuïteit waarborgen. Daarom ontvangen zij zelf ook een vergoeding per verkocht popje. Dan kan My World meer producten ontwikkelen,  meer mensen aan werk helpen en meer kinderen blij maken.

Sweet Heroes worden gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Wat betekent dat?

Het gebruikte katoen wordt zonder giftige bestrijdingsmiddelen geteeld. Dat is beter voor mens en natuur. Als het katoen geoogst is, wordt het in een veilige, schone en sociaal verantwoorde omgeving verwerkt tot stof. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het meeste katoen in de wereld wordt onder vaak slechte omstandigheden verbouwd en verwerkt. Het gecertificeerde katoen dat Sweet Heroes® zo zacht en sterk maakt wordt streng gecontroleerd.

Sweet Heroes heeft het CE keurmerk. Waarom?

Een CE-keurmerk is een teken dat het product veilig is. De strenge wetgeving in Europa vraagt dat. Sweet Heroes® zijn door een officieel erkend instituut in een laboratorium uitgebreid getest op giftige stoffen (die zitten er natuurlijk niet in!), op trekkracht, verstikkingsgevaar en op brandveiligheid. Sweet Heroes® zijn veilig genoeg bevonden om zelfs aan een pasgeboren baby’tje te geven. En dat voelt wel zo fijn.

Zijn jullie vóór of na de aardbeving gestart met Sweet Heroes?

My World was al gestart voor de grote aardbeving in april 2015. In maart 2015 om precies te zijn. Toen is het concept al bedacht. Omdat we vinden dat Nepal het onderspit delft. Gelegen tussen China, India en Bangladesh is Nepal een ondergeschoven kind tussen deze grootmachten. ‘Made in Nepal’ is nauwelijks te zien op onze kleding, ons speelgoed en op andere waren. My World wil zich er voor inzetten om Nepal te helpen. Met respect voor de kwaliteiten van de mensen die eraan werken, met respect voor de natuur. Na de aardbeving werd de noodzaak om My World voort te zetten nog groter. My World helpt om Nepal weer op te bouwen. De kinderen moeten weer naar school en daarvoor moeten scholen worden gebouwd. De mensen moeten weer een thuis krijgen. De economie moet weer gaan draaien om mensen inkomen te verschaffen. Dat is allemaal hard nodig.

Worden de mensen in Nepal goed betaald voor hun werk?

Ja. Per verkochte Sweet Heroes® ontvangen de makers in Nepal 1 dagloon. De mensen in Nepal maken onze Sweet Heroes® met aandacht en zorg. Vanachter een naaimachine en met de hand. Ze krijgen daar dan ook een goed salaris voor.  Daarmee verdienen ze geld voor zichzelf en hun families. Vaak zijn er veel mensen afhankelijk van één kostwinner.

De producent: My World is een stichting. Waarom?

My World streeft een ideëel doel na. Geld verdienen met de  verkoop van Sweet Heroes® is dan ook een middel, geen doel. Aan de buitenkant zijn we een ‘gewoon merk’, een bedrijf met een professionele uitstraling. We werken binnen de kaders van de mondiale kapitalistische economie. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Maar My World wil bruggen slaan. Tussen Europa en Nepal. Met een product dat goed is voor kinderen, dat wordt geproduceerd met respect voor mens en milieu. My World wil dat bereiken door de inzet van de gezamenlijke kwaliteiten van de mensen in Nepal en de mensen hier. Zodanig dat kinderen heel veel plezier kunnen beleven aan de Sweet Heroes® die we samen hebben gemaakt.

Hoe waarborgt My World de voortzetting van de productie?

Wij hebben veel en intensief contact met de mensen in Nepal. Voor het slagen van Sweet Heroes® zijn we van elkaar afhankelijk. Wederzijdse betrokkenheid creëren is voor ons een van de belangrijkste waarden. Wij nemen de mensen in Nepal mee in onze bedrijfsvoering en stellen hen voortdurend op de hoogte van onze plannen. Die leggen we voor en vragen of het haalbaar is wat wij willen. Zij hebben de ambachtelijke kennis, kunde en precisie om Sweet Heroes® van hoge kwaliteit te maken. Het is een evenwichtige, respectvolle en vruchtbare onderlinge samenwerking. Dat bewees de aardbeving wel die middenin onze startup fase plaatsvond. Na 2 weken pikten we de draad weer samen op. En nog geen half jaar verder is Sweet Heroes® al klaar om de markt op te gaan.

Verdient My World geld met de verkoop van Sweet Heroes?

Ja. Dat is nodig om de continuïteit te waarborgen. De oprichters van stichting My World willen hun werk graag kunnen voortzetten en ontvangen per verkocht item achteraf een licentie fee. Zij ontvangen dus geen salaris, maar afhankelijk van hun inzet en het succes van Sweet Heroes® een vergoeding.  Een belangrijk deel gaat natuurlijk naar de makers in Nepal. Maar we betalen ook de overige teamleden, onze leveranciers, vervoerders en allerlei andere zaken, zoals drukwerk, verpakkingen, opslag en ICT-kosten. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om die kosten zo laag mogelijk te houden. De oprichters hebben Sweet Heroes® helemaal zelf gefinancierd. De geïnteresseerde financiers die er waren zijn -niet onbegrijpelijk- door de aardbevingen afgehaakt. Dat was voor ons juist een reden om door te gaan. De oprichters financieren alles vanuit hun andere ondernemingen: www.what-else.nl  en het advocatenkantoor van mr. Maarten Bosman.

Wat voor stiften zitten er bij?

Onze Aqua stiften zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De Baby stiften zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Aqua stiften hebben een puntige punt en zijn navulbaar met water (maar let op: niet eerder dan dat de stift ‘op’ is!). Ze zijn ook best groot voor een heel klein vuistje. De Baby stiften hebben een stompe punt en hebben een dop met luchtgaatjes. Dus mócht het kindje de dop toch in het mondje stoppen, dan kan het niet vacuüm gezogen worden. Beide stiften hebben natuurlijk het CE-keurmerk. Beide soorten stiften zijn eco-vriendelijk en de hulzen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De stiften zijn gifvrij en de inkt is op basis van water gelengd.

Wat is het verschil tussen de Sweet Heroes Aqua stiften en de Sweet Heroes Baby stiften?

Onze Aqua stiften zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De baby stiften zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Aqua stiften hebben een puntige punt en zijn navulbaar met water (maar let op: niet eerder dan dat de stift ‘op’is!). Ze zijn ook best groot voor een heel klein vuistje. De babystiften hebben een stompe punt en hebben een dop met luchtgaatjes. Dus mócht het kindje de dop toch in het mondje stoppen, dan kan het niet vacuum gezogen worden en zomaar worden ingeslikt. Beide stiften hebben natuurlijk het CE-keurmerk.